Locatie

Wonen in Blauwestad

Blauwestad, een jong dorp in de gemeente Oldambt. Vroeger akkerland, nu een prachtig woongebied, gelegen aan het Oldambtmeer en ongerepte natuur. Deze regio, ooit bekend als de graanrepubliek van Nederland, staat bekend om zijn uitgestrekte graan- en koolzaadvelden. Temidden van dit landschap vind je monumentale boerderijen met schitterende tuinen, historische kerken en kenmerkende lintdorpen. Blauwestad biedt een rustige en natuurlijke leefomgeving met volop recreatiemogelijkheden. Het is een plek waar natuur en kenmerkende architectuur samenkomen waardoor een ontspannen woonomgeving ontstaat.

Havenkade

Havenkade wordt het levendige centrum van Het Havenkwartier, gelegen aan de kade van de jachthaven. Hier beleef je de reuring van een haven en de gezelligheid van restaurants en terrasjes op de kade. De ruimte voor commerciële voorzieningen binnen het plan Havenkade zal deze beleving versterken. Naar strand Zuid wandel je in slechts een paar minuten. Restaurant Blauwestad (voorheen Heerlijke Streken) ligt praktisch naast de deur. Met het Oldambtmeer voor je voeten zijn er volop mogelijkheden voor watersport.

Via de langste fietsbrug van Europa, de Pieter Smitbrug, fiets je in ongeveer 10 minuten naar het centrum van Winschoten. Hier vind je een breed scala aan winkels, supermarkten en leuke boetiekjes. Ook heeft Winschoten veel te bieden op het vlak van gezondheidszorg, horeca en cultuur. Daarnaast is Winschoten goed ontsloten qua openbaar vervoer en beschikt het over een treinstation met regelmatige verbindingen naar Groningen en andere steden.

Blauwestad is gemakkelijk bereikbaar via de A7, die directe verbindingen biedt naar de stad Groningen (ca. 20 autominuten) in het westen en de Duitse grens in het oosten. Daarnaast zijn er busverbindingen die Blauwestad verbinden met Winschoten en omliggende dorpen.

Iets voor jou? Schrijf in.

© 2024 Het Havenkwartier - Blauwestad | Multiplus online | Xpect Kemps

Privacyverklaring